Sandra Wilms, Sectormanager CBS:“De masterclass heeft me belangrijk zelfinzicht opgeleverd om mijn rol als leidinggevende binnen onze organisatie nog effectiever te vervullen en was daarmee voor mij zeer waardevol.”

Fred Hink, directeur QConsultancy Electronics: “De organisatieopstellingen hebben me veel geleerd over hoe de dingen in mijn organisatie lopen en wat ik kan doen om de samenwerking te verbeteren. Ik had niet verwacht dat het ‘realiteitsgehalte’ en dus de kracht van een opstelling zo groot zou zijn. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van de vraagstukken van de andere deelnemers!”

Cor Jan Willig, zelfstandig interimmanager: “De masterclass heeft mij geleerd dat de de impliciete, onzichtbare structuren in organisaties een veel grotere impact hebben dan ik al dacht. De trainers maken die structuren mooi zichtbaar en laten je zien en ervaren wat je er mee kan. Er was veel ruimte voor ieders vraagstukken en als deelnemers werden we echt geactiveerd elkaar te helpen. De opstellingen zijn daarbij een mooie werkvorm; het is frappant zo zelf te ervaren wat er in een andere organisatie speelt. Deze manier van kijken is in mijn rol zeer nuttig!”     

Marcel Scholten, Strategisch adviseur RIVM: “Tijdens de inspirerende masterclass heb ik van de trainers én mijn medecursisten geleerd en ervaren dat een bewuste positiebepaling ten opzichte van collega’s bepalend is voor de effectiviteit van mijn werk.”

Lisette van den Heuvel, Directeur/Bestuurder at Stichting Buddy Netwerk: “De masterclass heeft mij inzicht gegeven in het effect van mijn eigen handelen op verschillende systemen waarmee ik binnen mijn organisatie te maken heb. Ook heb ik  mijn organisatie als ‘systeem’ beter leren lezen. De theorie, de opstellingen, de trainers en mijn medecursisten hebben hier een belangrijke rol in gespeeld. Ik kan deze cursus aanraden aan iedere leidinggevende die graag in de spiegel kijkt en effectiever wil worden binnen zijn/haar organisatie.”

Henk Wokke, zelfstandig adviseur/interim manager, voorzitter/lid diverse RvC: “Een terechte masterclass. De onderlagen van groepspatronen en vooral ook de eigen vraagstukken daarin worden helder en respectvol afgepeld. De inzichten worden voelbaar. Voor mij zeer waardevol omdat ik in verschillende organisaties en teams  verschillende rollen vervul. Dit betekent goed voelen of de plek in het systeem past bij mijn rol en eigenheid. De trainers verstaan de kunst om vanuit hele simpele principes mensen te laten ontdekken hoe zij zinvoller functioneren in de complexiteit van hedendaags organiseren. Mijn innerlijk gevoel komt  nu  door systemisch werken beter tot zijn recht in mijn ‘werkkompas’.”